Peygamber Efendimiz (sav) Dualar

Dualar, insanın Rabbine yöneldiği, O'ndan yardım ve af dilediği en samimi ifadeleridir. İslam'ın temel direklerinden biri olan dua, Peygamber Efendimiz (sav) tarafından sıkça vurgulanmış ve örnekleriyle zenginleştirilmiştir. Hadisler, duaların sadece bir dilek değil, aynı zamanda Allah'a olan inancımızın bir göstergesi olduğunu bize hatırlatır.

 0  27
Peygamber Efendimiz (sav) Dualar

Gönüllerin derinliklerinde yankılanan en samimi ses, hiç şüphesiz duadır. Yürekten yükselen her bir niyaz, göklerin kapılarını aralar, rahmetin yağmur damlaları gibi kalplere işler. İnsanlık tarihi boyunca, dualar yaşamın ayrılmaz bir parçası olmuş, umutsuzluk anlarında sığınak, mutluluk anlarında şükran ifadesi olmuştur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bizlere duanın önemini ve gücünü bizzat göstermiş, hayatı boyunca Rabbine yönelmiş ve bizleri de dua etmeye teşvik etmiştir. O'nun mübarek sözleri olan hadisler, dualarımızın rehberi, kalplerimizin pusulası olmuştur.

Günlük 100 Kere Okunacak Dua

Lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerîke leh, lehu'l mulku ve lehu'l-hamdu ve huve alâ kulli şey'in Kadîr 

Anlamı: “Allah’ım! Benim hatâlarımı, cehâletle yaptıklarımı, işlerimde haddi aşmamı ve benden daha iyi bildiğin kusurlarımı mağfiret eyle! Allah’ım benim lâtîfelerimi, ciddiyetimi, hatâen yaptıklarımı ve kasten yaptıklarımı mağfiret eyle! Bütün bu kusurların bende bulunduğunu itiraf ederim.” (Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70)

Ezan Duası

Allahumme Rabbe hezihi’d-da’veti’t-tâmme. Vesselatil kâimeti âti Muhammedenil vesilete vel fazîlete vebashu makâmen Mahmudenillezi veadteh.

Anlamı: «Ey bu eksiksiz dâvetin ve kılınan namazın Rabbi! Hazret-i Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’a Vesîle’yi ve fazîleti ver. O’nu va’dettiğin Makâm-ı Mahmûd’a ulaştır!» derse, ona kıyâmet günü mutlakâ şefaat ederim.” (Buhârî, Ezân, 8; Ebû Dâvûd, Salât, 37/529)

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow